Ja cilat janë dobitë e mushmollës që nuk i kemi ditur!

93
0

Mushmolla është një frut i vogël në pamje por me dobi të shumta.

Mushmolla e cila në rajone të ndryshëm ka emra të tjerë,me vitaminat dhe mineralet që përmban ka një numër të madh dobish për trupin. Në veçanti, ekspertët rekomandojnë receta ku përdoret mushmolla për sëmundjet e zorrëve.

Mushmolla e cila është e  pasur me melovin, redukton numrin e qelizave të dëmtuara në sistemin nervor, nxit funksionimin më të shëndetshëm. Sidomos kur lëkura e saj zihet dhe pihet,është e dobishme për stresin dhe depresionin.

–  Në sajë të lëngjeve të shumta që përmban është një fryt i dobishëm për njerëzit që lënë pas dore pirjen e ujit gjatë dimrit.

– Ndihmon në rrëzimin e gurëve dhe rërës në veshka .

– Gjithashtu parandalon inflamimin e zorrëve dhe parandalon probleme të rënda shëndetësore si diarreja dhe dizenteri.

– Mushmolla për të cilën themi  është e dobishme  për sistemin nervor gjithashtu mbështet qarkullimin e gjakut. Qarkullimi i rregullt i gjakut rrit normën e oksigjenit në tru. Kështu, personi bëhet më i fuqishëm gjatë gjithë ditës.

– Ky frut me përmbajtje të lartë të fibrave që ka  jep ndjesinë e ngopjes dhe në këtë mënyrë  eliminon nevojën për të ngrënë më shumë ushqime,ndihmon për dobësim.

-Ky  frut me përmbajtjen e lartë të lëngjeve që ka jo vetëm që plotëson nevojën e trupit për ujë, por gjithashtu mbështet sekretimin e radikalëve të lirë që qarkullojnë në trup.

– Te femrat rrit mundësinë për të ngelur shtatzënë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here