Ballina Shëndetësi Kjo është dieta që ju bënë t’i humbni 20 kilogramë

Kjo është dieta që ju bënë t’i humbni 20 kilogramë

63
0

 

Ndryshimi radikal i formës së trupit fillon me ndryshimin radikal të ushqimit. Për të humbur 20 kilogramë ju ndihmon dieta 90 ditëshe.

DITËT ME PROTEINA Në ditën e proteinave hani vetëm proteina, por vetëm një lloj: mish ose peshk ose djathë dhe prodhimet të qumështit. Sallatat janë të detyrueshme. Për darkë, shujta është e njëjtë si dreka, vetëm se porcioni është përgjysmë më i pakët dhe nuk mund të hani bukë.

DITËT ME PERIME Sot mund të hani bizele, sojë, oriz, patate. Preferohet që me këto perime të konsumoni sallatë të freskët. Për drekë hani një pjesë bukë, për darkë nuk lejohet. Mund ta hani të njëjtën shujtë edhe për darkë, por të përgjysmuar.

DITA ME KARBOHIDRATE Për drekë hani makarona me erëza ose picë me salcë domatesh (natyrisht pa mish dhe djathë), ëmbëlsirë (petulla por pa vezë). Mund të blini hikërror dhe drithëra të tjera. Për darkë hani një ëmbëlsirë ose akullore apo pak çokollatë të errët.

DITËT ME VITAMINA Mund të hani pemë të thata dhe të freskëta. Lejohen (2 mollë, 2 portokaj, 2 dardha, 10 hurma, 8 fik).

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here