400 motra nigeriane e pranuan islamin dje në Nigeri

Mos i humb

Nigeria, vendi më i populluar afrikan (me një popullsi prej mbi 182 milionë në vitin 2015), është pothuajse e barabartë e ndarë mes krishterimit dhe islamit, edhe pse raporti i saktë është i pasigurt.
Ka gjithashtu një popullsi në rritje të nigerianëve jo-fetarë, të cilët përbënin 5 përqindëshin e mbetur.
Shumica absolute e muslimanëve nigerianë janë sunitë dhe janë të përqendruar në rajonin verior të vendit, ndërsa të krishterët dominojnë në jug./topactives.com/
- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit