A E Dini Dallimin Ndermjet Dy Sureve (El Felek Dhe En Nas) ?!

Mos i humb

A e dini dallimin ndermjet dy sureve (el felek dhe en nas) ?!

A e dini dallimin ndermjet dy sureve (el felek dhe en nas) ?!

Sureja “el felek” sherben per mrojtje prej te keqijave te jashtme sic jane :

1-Nata kur erresohet,

2-Hena kur humbet,

Keto dy kohera jane kohet qe me se shumti magjistaret i bejne te keqijat dhe i fryn nyjeve te magjise.

Ndersa sureja “en nas” sherben per mbrojtjen e te keqijave te mbrendeshme sic jane:

1-prej vesveseve te shejtanit te afert,

2-prej nefsit te prirur per te keq,

Te keqijat e mbrendeshme jane me te renda se te keqijat e jashtme.

Te keqijat e jashtme munde ti largosh,

Te keqijat e mbrendeshme jane te pa ndashme,

Per ate ne suren “el felek” kerkon mbrojtje 1 here,

Ndersa ne suren “en nas” kerkon mbrojtje 3 here.

Kur thua ne suren “el felek”,

“kul eudhu birabil felek” 1 here,

pastaj permend gjerat nga kush mbrohesh.

Ndersa kur thua ne suren “en nas”,

1-“kul eudhu bi rabi nnas”,

2-“meliki nnas”,

3-“ilahi nnas”,

pastaj permend gjerat nga kush mbrohesh.

Kush i lexon keto dy sure mbrohet nga te keqijat e jashtme dhe te mbrendeshme me lejen e Allahut.

Hoxhe Muzafer Ramadani

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit