Ambasadori i Bashkimit Europian në vendin tonë, Silvio Gonzato, u shpreh se procesi i anëtarësimit të vendeve të rajonit në Union, është një proces i gjatë dhe teknik.

“Procesi i anëtarësimit është i gjatë dhe teknik Rajoni ka tashmë akses në disa aspekte të tregut të përbashkët. Plani i rritjes i përgjigjet thirrjeve nga rajoni. Ritmi i ndihmës që kërkohet, tregon se duhet një ndihmë më e madhe. Anëtarësimi proces i gjatë dhe teknik. Kërkon punë për arritjen e standardeve që të bëheni pjesë e BE. Kjo mund të jetë edhe shkurajuese ndonjëherë”, tha ai.