Balla: Jo më “varreza” makinash në anë të rrugëve kryesore

Mos i humb

Aksioni për pastrimin e zhvendosjen e pikave që grumbullojnë mjete të përdorura po vijon edhe në aksin nga Elbasani në Qafë Thanë.

Ministri i Brendshëm Taulant Balla ndoqi nga afër këtë aksion, së bashku me drejtuesin vendor të IKMT-së dhe Policisë së Elbasanit. Ata u ndalën në biznesin e një qytetari, që ushtron këtë aktivitetin në anë të rrugës Elbasan-Librazhd.

“Ligji nuk lejon vendgrumbullimin e mjeteve të përdorura, pjesë këmbimi apo mjete jashtë përdorimit, kështu që në këtë aspekt duhet marrë masa”, deklaroi Balla.

Pronari i biznesit, Resmiu, tha se ishte informuar nga IKMT dhe po vazhdojnë punën për zhvendosjen e mjeteve.

“Jemi në monitorim të të gjithë akseve rrugore të rëndësishme, në kuadër të masave për sezonin turistik që po afron, po largojmë mjetet e përdorura e të demoluara për skrap. Po ecim me ritme të kënaqshme, pasi dhe vetë bizneset e kanë bashkëpunimin dhe jemi mirëkuptuar me ta. Mjetet do largohen në kohë nga akset kombëtare”, u shpreh drejtori rajonal i IKMT-së, Elbasan.

Faza e parë e gjithë procesit është evidentimi e njoftimi i pronarëve të pikave dhe spostimi i mjeteve nga vetë subjektet.

Urdhër-inspektimet po vijojnë në gjithë aksin Elbasan – Qafë Thanë, me lokalizimin e njoftimin e çdo subjekti, për të pastruar çdo mbetje të dukshme që qëndrojnë në aksin kryesor e dytësor duke dëmtuar imazhin e tyre.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit