Cakaj pret Ministrin e Jashtëm të Zvicrës, mbyllja e marrëveshjes për sigurimet shoqërore dhe ngritja e komisionit të përbashkët ekonomik dy temat e bisedës

Mos i humb

Ministri në detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj, priti sot në një takim në Tiranë, Ministrin e Jashtëm të Zvicrës, Ignazio Cassis.

Të dy ministrat vlerësuan ndërveprimin dypalësh me theks të veçantë punën e mirë për zbatimin e strategjisë së bashkëpunimit 2018-2021, si një strategji që i jep përparësi punës së përbashkët, sa i përket qeverisjes demokratike, zhvillimit ekonomik, infrastrukturës dhe shëndetësisë.

Më tej, homologët biseduan mbi rëndësinë e mbylljes së marrëveshjes për sigurimet shoqërore dhe ngritjen e komisionit të përbashkët ekonomik.

Siç theksoi Ministri në detyrë Cakaj në një reagim në Facebook, lidhur me takimin e zhvilluar, Shqipëria dhe Zvicra gëzojnë një bashkëpunim të shkëlqyer në rrafshin e diplomacisë shumëpalëshe, veçanërisht në OSBE.

Gjithashtu, Cakaj bëri me dije se me Zvicrën tashmë është këmbyer mbështetja për kandidaturat e dy vendeve si anëtare jo të përhershme të Këshillit të Sigurimit.

Për më tepër, Cakaj dhe Cassis u dakordësuan për të thelluar bashkëpunimin teknik dhe institucional edhe në këtë drejtim.

“Të dy shprehëm gëzimin e pamasë që në pesëdhjetë vjetorin e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes dy vendeve tona, bashkëpunimi mes nesh është jo vetëm jashtëzakonisht i mirë, por edhe gjithnjë në rritje e sipër”, u shpreh Cakaj.

Në përfundim të reagimit, Kryediplomati Cakaj i shprehu mirënjohjen Zvicrës mike për mbështetjen e pakursyer dhënë Shqipërisë ndër vite, përfshirë procesin e rindërtimit pas tërmetit dhe procesin e menaxhimit të pandemisë COVID-19.

foto galeri
foto galeri
foto galeri
foto galeri
foto galeri
- ISLAMSHOP.CH -
- ISLAMSHOP.CH -

Të fundit