Familja

“UNË JAM I MADH SE MUHAMEDI!”

Gjenerali tha: – Unë jam gjeneral i forcave detare në Gjermani. Djaloshi ia kthehu: – Na vjen mirë dhe na nderon. – Unë jam më i madh se...

KUSHDO QË SHEH NDONJË TË KEQE, LE TA NDRYSHOJË

HADITHI I TRIDHJETË E KATËRT عَنْ أَبِي سَعِيدٍ الْخُدْرِيّ  قَالَ سَمِعْت رَسُولَ اللَّهِ ﷺ يَقُولُ: “مَنْ رَأَى مِنْكُمْ مُنْكَرًا فَلْيُغَيِّرْهُ بِيَدِهِ، فَإِنْ لَمْ يَسْتَطِعْ فَبِلِسَانِهِ،...

O TI I DHËNË PAS ALKOOLIT, MOS I HUMB SHPRESAT!

Shejh Muhamed el Gazali, Allahu e mëshiroftë!, thotë: I thashë njërit të dhënë pas alkoolit: “A nuk i pendohesh Allahut?” Më shikoi i mërzitur, sytë iu...

MEDITIME KURANORE – 168

1. Adhurimi i Allahut! Allahu, xhele ue ala, ka thënë; فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ“Andaj, ti falu dhe prej kurban për hirë të Zotit tënd!” (El...

MEDITIME KURANORE – 170

1. Sinqeriteti! Allahu, xhele ue ala, ka thënë; اتَّبِعُوا مَنْ لَا يَسْأَلُكُمْ أَجْرًا وَهُمْ مُهْتَدُونَ” Dëgjoni atë që nuk kërkon prej jush ndonjë shpërblim...

KËSHILLA E TË DASHURIT PËR TË DASHURIN E TIJ

Në vijim do t’i shpalosim lutjet e rekomanduara nga Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, drejtuar më të dashurit të njerëzve për të. Tre këshilla...

UMREJA SHKURTIMISHT

Ndalesat e ihramit për burrat 1. Heqja e flokëve2. Prerja e thonjëve të duarëve ose këmbëve3. Mbulimi i kokës4. Parfumosja pas hyrjes në Ihram5. Veshja...

MOS KINI ZILI NDAJ NJËRI-TJETRIT

HADITHI I TRIDHJETË E PESTË Mos kini zili ndaj njëri-tjetrit, mos e mashtroni njëri-tjetrin… عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ t قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ: ﷺ “لَا تَحَاسَدُوا، وَلَا...

HILET E MASHTRIMET

Falënderimi i takon Allahut, falësit të madh, ndëshkuesit të ashpër, Atë e falënderojmë, dhe prej Tij ndihmë e përkrahje kërkojmë, dëshmoj dhe deklaroj se...

Myslimanët evropianë janë tashmë evropianë

Nga H.A Hellyer, Politico.eu Sipas përkufizimit, diçka që është “kundër-produktive”, sjell rezultatin e kundërt me atë që dëshironi të arrini. Ndërsa po reflektoja për thirrjen e...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img