Familja

KOPRRACI DHE BIRI I TIJ

Rrëfehet për njërin se kishte shkuar mysafir te një shok i tij koprrac. Kur mbërriti mysafiri, koprraci e thirri të birin dhe i tha: –...

KI FRIKË ALLAHUN!

Disa njerëzve kur u thua: “Kini frikë Allahun!” Ta kthejnë: “Ti ki frikë Allahun!” Kjo sikurse të jetë një ofendim për ta dhe e refuzojnë. Allahu...

SA SHOQËRI E BUKUR QË ËSHTË SHOQËRIA E SINQERTË

E cek njëri dhe thotë: “Ndërroi jetë shoku im para një periudhe të gjatë dhe deri më tani ende nuk e fshira emrin e...

FJALA E MIRË ËSHTË SADAKA

Një i ri kalon përreth një të varfrit lypës dhe ndalet pranë tij t’i jep diçka nga të hollat, mirëpo kur e futi dorën...

KUR SHPIRTI ËSHTË I KËNAQUR

Ishte një njeri i varfër, i cili kujdesej për nënën, gruan dhe fëmijët e tij dhe njëkohësisht punonte si shërbëtor te një pasanik. Ishte...

MILINGONA DHE MJALTI – DYNJAJA DHE NE

Ra mbi tokë një pikë mjaltë dhe erdhi një milingonë e vogël, e cila iu afrua pikës së mjaltit dhe shijoi nga ajo. Më...

SHQIPTOI SHEHADETIN DUKE QENË E VDEKUR

Doktor Halid el Xhubejri, Allahu e ruajttë!, i cili është një ndër kardiokirurgët më të mirë në Arabinë Saudite dhe njëkohësisht edhe thirrës në...

LODHJA E SHPIRTIT

Shejh Muhamed Husejn Jakupi, Allahu e ruajttë!, thotë: Nga njerëzit ka aso lloji që vjen dhe thotë: “Ndjehem tepër i lodhur!” Kur e pyet se ku...

SHTATË MREKULLITË E DYNJASË

Mësuesja kërkoi nga nxënësit të hulumtojnë për shtatë mrekullitë e dynjasë. Edhe përkundër mospajtimeve mes nxënësve, shumica e tyre ishin të mendimit se këto...

I RIU GJERMAN QË E PRANOI ISLAMIN

Një i ri mysliman vendosi të studiojë jashtë shtetit të tij dhe si vend për studimet e tij të ardhshme e zgjodhi Gjermaninë. Pasi...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img