Islam

Lexo rrënjet arabe të mjekësisë europiane

Ne prologun e Historive te Kantenburit, Xhefri Shoser identifikon autoritetet e perdorura nga “Doktoret e Fizikes” ne gjashte rreshta te cilat po i permendim...

Anija e Nuhit është gjetur pikërisht aty ku thotë Zoti në Kur’an?!

Rreth 4800 vjet më parë, përmbytjet e mëdha goditën Tokën. Para katastrofës së madhe që ndodhi, Profeti Nuhi me urdhrin e Zotit, ndërtoi një...

Falja e sabahut tregon sa e duam Allahun

Gëzimi i atij djali ishte i pamasë kur një ndërmarrje e njohur e pranoi atë të punoi për ta. Ai fluturonte mbi hënë dhe...

Lutja e pastrueses!

Ajo është mësuese dhe flet për një përvojë të sajën, njëzet vite më parë. “Asokohe kisha nën përgjegjësinë time makinetin brenda shkollës. E kisha bërë zakon...

Cili është denimi i ngrënësit të kamatës?

Ngrënësi i kamatës! Shejh Ebu Islam Salih bin Taha Abdulvahid (Allahu e shëroftë!): Robër të Allahut! Allahu Lartësuar në Librin e Tij thotë: “Dhe, kur...

Butësia nuk është naivitet

Gjarpri vendosi të pendohej për gjithçka që kishte bërë. Ai duhej ti jepte fund çdo akti që u kishte shkaktuar njerëzve dëme. Kështu, vajti tek...

Si e redukton feja depresionin dhe si e shëron tërësisht atë?

Edhe pse nuk janë ndërtuar marrëdhënie të shëndosha mes fesë dhe psikologjisë përgjatë dy shekujve të fundit, studimet e fundit që janë bërë këto...

Ja se nga rrjedh “Et-tehijjatu…”, të cilin e këndojmë për çdo namaz…

“Kur Pejgamberi i Allahut të Madhërishëm, Muhammedi s.a.v.s., në natën e Israsë dhe Mi’raxhit, u ngrit gjer në Sidretu’l- Munteha (në pikën kulminante ku...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img