Mrekullia te Hurmat e Arabisë

Mos i humb

Allahu i Madhëruar duke treguar historine e Mejremes në Kur’an thotë :”E dhembja e mbështëti ate tek një peme hurme . Ajo tha; Ah sa mire do të ishte per mua të kisha vdekur para kësaj e të isha harruar qëmoti. E prej së poshtmi ate e thirri Xhebraili: Mos u mërzit Zoti yt bëri prane teje një përrua. Shkunde hurmen se do të bien ty hurma të freskëta . Ti pra ha, pi e qetesohu.” [Mejrem:23-26].

Urtësia mjeksore në këtë ajet lidhet me zgjedhjen e frutave të hurmave të Arabise mes frutave të tjera nga njera ane dhe me lehtesimin qe u bejne ato dhimbjeve gjatë lindjes. Fruti i hurmit përmban lëndë që bëjnë tkurrjen e muskujve të mitres dhe e ndihmojne punën e tyre gjatë muajve të fundit të shtatzanise duke lehtesuar dhimbjet dhe duke pakesuar hemoragjite. Hurmi i Arabise përmban një perqindje të lartë sheqeri kryesisht glukoze, i cili është burimi kryesore i ushqimit të muskujve, e veçanerisht i muskujve të mitres i cili luan rolin kryesore gjatë proçesit të lindjes, duke shpenzuar mjaft energji.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit