Frymëzoi fëmijët në mbarë botën, ngordh shpendi i famshëm

Mos i humb

Një kiwi i rrallë që kishte frymëzuar fëmijë nëpër libra ka ngordhur.

Shpendi i njohur me emrin Manukura kishte lindur në vitin 2011 dhe veçanti kishte pendlat e bardha, u bë atraksion për turistët që shkonin në kopshtin Pukaha Mount Bruce të Zelandës së Re për ta parë këtë kafshë të rrallë. Si inspirim nga kiwi, ishin krijuae qindra lojëra për fëmijë në mbarë botën.

“Me pikëllim ne shpallim humbjen e shoqes sonë të dashur Manukura,” shkroi një faqe në Facebook kushtuar asaj.

Sipas BBC, Manukura raportohet se ngordhi paqësisht gjatë së dielës nën përkujdesjen e veterinarëve të kopshtit. Shpendi ishte i pari që kishte lindur me ngjyrë të bardhë në Zelandën e Re. Ajo fillimisht ishte identifikuar si mashkull mirëpo më vonë u zbulua se ishte femër.

Libri në foto është një nga librat që ishte shkruar kushtuar këtij shpendi të rrallë. 

- ISLAMSHOP.CH -
- ISLAMSHOP.CH -

Të fundit