Kosova: Çfarë duhet të dijë secili

Mos i humb

Titulli: Kosova: Çfarë duhet të dijë secili

Origjinali: Kosovo: What everyone needs to know

Gjinia: Histori

Autori: Tim Judah

Shqipëroi: Enes Lekiqi

Shtëpia botuese: Artini

Faqe: 249

Më 17 shkurt 2008, Kosova shpalli pavarësinë e saj, duke u bërë shteti i shtatë që lind nga shpërbërja e Jugosllavisë së vjetër.

Një vend i vogël prej 2 milionë banorësh, Kosova është qendrore gjeografikisht, historikisht dhe politikisht dhe çfarë ndodh atje, mund të ndikojë te të gjithë ne.

E ardhmjae saj, sidoqoftë, mbetet e pasigurtë. Judah, i cili ka kaluar vite të tëra duke mbuluar rajonin, ofron përgjigje të thukëta e të mprehta për një varg pyetjesh në librin e parë mbi Kosovén që prej pavarésisë.

Pse është e rëndësishme Kosova? Kush janë shqiptarët? Kush janë serbët? Pse Kosova është aq e rëndësishme për serbët? Ç’rol luan Kosova në botë? Judah sjell tregimin dhe paraqet historinë dhe dinamikat gjeopolitike që kanë çuar në situatën e tanishme.

Judah, i cili ka kaluar vite të tëra duke mbuluar rajonin, ofron përgjigje të thukëta e të mprehta për një varg pyetjesh në librin e parë mbi Kosovén që prej pavarésisë.

Pse është e rëndësishme Kosova? Kush janë shqiptarët?

Kush janë serbët? Pse Kosova është aq e rëndësishme për serbët? Ç’rol luan Kosova në botë?

MUND TA POROSISNI NË : www.islamshop.ch / www.fri.swiss / ose ne numrin e telefonit :+41 79 469 50 36

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit