Me 28 Shkurt zhvillohet në Tiranë Samiti për Ukrainën

Mos i humb

Më 28 Shkurt do të zhvillohet në Tiranë Samiti për Ukrainën.

Në kuadër të këtij Samiti pritet të vizitojë për herë të parë Shqipërinë edhe presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky.

Lufta e nisur nga Rusia që në Shkurt të vitit 2022 do të jenë në fokus të diskutimeve. Samiti do jetë në mbështetje për Ukrainën, tek i cili do diskutohen edhe tema të cilat lidhen me sfidat e sigurisë.

Ndërsa më 29 Shkurt, në Tiranë do të mbërrijnë liderët e Ballkanit Perëndimor, ku fokusi do të jetë rrugëtimi i vendeve të Ballkanit Perëndimor drejt BE, si edhe zbatimi i Planit të Rritjes Ekonomike, i cili synon të zgjerojë përfitimet e Tregut Unik të Bashkimit Evropian në rajon përpara anëtarësimit formal, me synim kontributin pozitiv në rritjen ekonomike dhe përshpejtimin e konvergjencës socio-ekonomike me BE-në.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit