Në 5 vite/ Ja 109 HEC-e, dhënë nga “99”-shat Rama-Gjiknuri; betonizim e tharje uji në 37 lumenj dhe “etje” për 9642 ha toka

Mos i humb

PLAÇKITJA E PASURIVE KOMBËTARE/ Batërdia e koncesioneve kundër lumenjve, burimeve ujore zonale e pyjeve; dhuruar pa asnjë qindrakë, familjarëve të pushtetarëve, politikanëve majtas-djathtas, oligarkëve, biznesmenëve e trafikantë-kriminelëve, të lidhur në interesa të zeza me njeri-tjetrin; duke lënë pa burime ujore 898 fshatra në 7 prrfektura; banorët e të cilëve, janë ngritur në protesta e përleshje me policinë dhe bandat e pushtetit “rilindja”, në mbrojtje të pasurive të tyre mbijetike.

Në vitin 2014, janë dhënë koncesione për këto HEC-e

1. Tropojë/ HEC-Dragobia Valbonë (Gener-2, Bashkim Ulaj).
2. Tropojë/ HEC-Çerem, Valbonë (Gener-2, Bashkim Ulaj).
3. Dibër/ HEC-German 1, 2, 3, 4, në përroin e Zallit.
4. Korçë/ HEC Dunica 1 dhe 2, lumi Dunicë
5. Korçë/ HEC-Trebinja.
6. Korçë/ HEC-Podgozhan.
7. Korçë/ HEC-Kalivaç, në Trebinjë.
8. Martanesh/ HEC-Ballenjë.
9. Dibër/ HEC-Malla, lumi Molla e Lurës.
10. Martanesh/ HEC-Koxherraj..
11. Vithkuq-Kolonjë/ HEC Treska 1. 2 e 4.
12. Shkodër/ HEC-Truen.
13. Shkodër/HEC-Shutinë, në lumin Gjegjan.

Në vitin 2015, janë dhënë koncesione për këto HEC-e

1. Lezhë/ HEC-Gjadër nr. 1, 2, 3, 4, 5 e 6..
2. Dibër/ HEC-Seta 1+2, 3. 4, në përroin e Radatit.
3. Skrapar/ HEC-Backa 1 e 2 dhe Backa-A, B e C, në lumin Strataveckë.
4. Fier-Elbasan/ HEC-Thanë e HEC-Mollas.
5. Korçë/ HEC-Denas, në lumin Cermericë.
6. Kukës/ HEC-Perollaj, në përroin Berxhmillë.
7. Dibër/ HEC-Lashkiza 1 e 2, në përrenjtë Lashkizë e Dardhë.
8. Librazhd/ HEC-Rapuni 3 e 4 (Kisha Ortokdokse Autoqefale).
9. Elbasan/ HEC-Gavran, e HEC-Gavran 1, në lumin Fragovishtë.
10. Korçë/ HEC-Qarr e HEC Kaltanj, në lumin Osum.
11. Lezhë/ HEC-Bisak, në burimet e Bardhgjanës-Fan.
12. Korçë/ HEC-Zerec 1 e 2, në lumin Moglicë.

Në vitin 2016, janë dhënë koncesione për këto HEC-e

1. Skrapar/ HEC-Veleshnje, në Çepan.
2. Skrapar/ HEC-Vëndreshë (Hysenbelliu-Dyrmishi).
3. Skrapar/HEC-Bigas 1 e 2, në Potom.
4. Bulqizë/ HEC-Shengjun, në përroin Bejin.
5. Pukë/ HEC-Lumzi, në përroin e Rroshit.
6. Pukë/ HEC-Tuçi, në përroin e Rroshit.
7. Tropojë/ HEC-Skatinë, në Bytyç.
8. Korçë/ HEC-Shpella Poshtë nr. 2, lumi Shkumbin.
9. Mat/ HEC-Prellë.
10. Maliq/ HEC-Kasollet e Selcës, në Selcë-Gorë.

Në vitin 2017, janë dhënë koncesione për këto 9 HEC-e

1. Librazhd/ HEC-Jetoni, në Lladomericë, përroi i Tuçepit.
2. Librazhd/ HEC-Mireshi, Lladomericë, përroi i Mireshit.
3. Librazhd/ HEC-Kalis, lumi Shmill, degë e Shkumbit.
4. Mat/ HEC-Antena, lumi Zall i Shtamës.
5. Bulqizë/ HEC-Letaj, përroi i Thekës.
6. Korçë-Devoll/ HEC-Kamenica, degë e lumit Dunavec-Devoll.
7. Malësi e Madhe/ HEC-Murasi, lumi Cem i Selcës.
8. Maliq/ HEC-Goricë.
9. Maliq/ HEC-Osojë.

Në vitin 2018, janë dhënë koncesione për këto HEC-e

1. Fushë-Arrëz/ HEC-Arsti, lumi Drin, (firma Shpresa-AL, Lush Osmani).
2. Mirditë/ HEC-Zall Xhuxhë 1 e 2 (zotërues Rrok Gjoka).
3. Berat/ HEC-Dukona, përroi Dukonës.
4. Mirditë/ HEC-Eme, përroi Shëngjinit-Gurrzës Fan i Vogël.
5. Mat/ HEC-Guri i Zi, pjesa e sipërme lumi Kurvajt dhe degët e tij.
6. Malësi e Madhe/ HEC-Dobrinjë, lumi Cem i Selcës.
7. Mat/ HEC-Shëlli dhe HEC-Daznjanë, përroi Shëlli-Daznjanë.
8. Pogradec/ HEC-Llëngë 1, 2, 3 (Kisha Orthodokse Autoqefale).
9. Mirditë/ HEC-Blaç, përroi i Kumbullës.
10. Skrapar-Gramsh/ HEC-Dobrenj e Tomoricë, përroi Hijës.
11. Dibër/ HEC-Borie, Lurëpërrenjt e Lurës Drini i Zi.
12. Kukës/ HEC-Tërfoja, ujëmbledhësi degë e lumit Bushtricë.
13. Mirditë/ HEC-Shëngjon 1,2 e 3, përroi Kënellë Fan i Vogël.
14. Mirditë-Mat/ HEC-Sekë e HEC-Zais, lumi Urakë e Zall i Melthit.
15. Bulqzië/ HEC-Plepi, përroi i Plepit, Komuna Oshtun.
16. Gramsh/ HEC-Mivas, lumi Tomorricë, degë e Devollit.
17. Gramsh/ HEC Mivas nr. 1, lumi Tomorrica, degë e Devollit.
18. Librazhd/ HEC-Polemi, Neshtë, degë e lumit Zalli Kostenjë.
19. Librazhd/ HEC-Vardari, përroi Vardar e Val në Kostenjë.
20. Mirditë/ HEC-Kaçinar, përroi Shpërdhazë.
21. Mirditë/ HEC-Arrëza, përroi Arrëz.
22. Mirditë/ HEC Simon, përroi i zi
23. Mirditë/ HEC-Shpërdhaza, përroi i Beqirit.
24. Gramsh/ HEC-Pisha, lumi Holtë.
25. Mirditë/ HEC-Thirrë, degë e lumit Fan i Vogël.
26. Mat/ HEC-Deni, përroi Përpizë-lumit Mat.
27. Kolonjë/ HEC-Razdoll, përroi i Razdollit, lumi Osum.
28. Mat/ HEC-Gurra, mbi digën e HEC-Shkopeti-Ulëz.
29. Korçë/ HEC-Vilë, përroi i Panaritit.
30. Gramsh/ HEC-Strori, përroi Holtës e Selitës, degë e lumit Devoll.
31. Pukë/ HEC-Meshurdh, përroi i Meshurdhit e Shkozës, lumi Fan i Madh.
32. Bulqizë/ HEC-Ndërfushas, përroi Sharrë-Zhavore, Lumi Mat.
33. Librazhd/ HEC-Miraka, përroi i Lugje e Mirakë.
34. Tropojë/ HEC-Trojet 1 e 2, përroi Trezhnievës e Kasajve-Bushtricë.

Në vitin 2019 (deri 25 qershor) janë dhënë koncesione për këto HEC-e

1. Tropojë/ HEC-Drita, lumi Gashit (Breçani-R.O.S.P shpk).
2. Dibër/ -Veleshica 1 e 2, degë e Drinit të Zi.

KUJTESË E REDAKSISË/ Ky fakt, nuk ka nevojë për koment; por vetëm për ndërgjegësim, zgjim e reagim anti-krim e anti-korrupsion; që kjo hajdutëri dhe plaçkitje masive e pasurive kombëtare e komunitare; të ndalet me dy mënyra: Me protesta popullore për bllokimin e plaçkitësve; ose me largim të kësaj bande qeveritare; siç largohen gjithë regjimet dhe sunduesit anti-shtet, anti-popull, anti-atdhe e pro izolim./Pamfleti

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit