Një vështrim në të kaluarën, shkencëtarët zbulojnë si Toka ka ndryshuar në 100 milionë vite

Mos i humb

Edhe pse ne nuk mund ta vërejmë atë, sipërfaqja e planetit tonë po rrotullohet vazhdimisht nën këmbët tona.

Për të demonstruar këtë, shkencëtarët nga Universiteti i Sidneit në Australi kanë modeluar sesi sipërfaqja e Tokës ka ndryshuar gjatë 100 milionë viteve të fundit.

Ata marrin parasysh se si klima ka ndikuar në lëvizjen e sedimenteve nga lumenjtë dhe detet, si dhe lëvizjen e pllakave tektonike.

Studiuesit shpresojnë se modeli i tyre do të mundësojë testimin e saktë të teorive mbi ndikimet e ardhshme të ndryshimeve klimatike në sipërfaqen e Tokës.

“Për të parashikuar të ardhmen, ne duhet të kuptojmë të kaluarën,” tha autori kryesor Dr Tristan Salles.

 

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit