Pesë porosi për durim gjatë sprovave.

Mos i humb

Belgjika gjykon diplomatin iranian për komplotin e sulmit me bombë

Në Belgjikë të premten fillon gjykimi ndaj një diplomati iranian, i akuzuar për komplot të një sulmi me bombë, në një tubim...

Kryediplomati i Ukrainës: Marrëdhëniet me Turqinë në nivelin më të mirë

Marrëdhëniet midis Ukrainës dhe Turqisë janë "në nivelin më të mirë", deklaroi ministri i Jashtëm i Ukrainës. "Ne jemi...

MSH informacion për situatën: 656 raste të reja në 24 orët e fundit, 10 të vdekur nga COVID-19

Ka një rënie të rasteve ditore me COVID-19 që përkon me uljen e testimeve. Ndërkohë që raportohen 10 humbje jete në 24...

Ligji një për të gjithë/ Ish-presidenti francez del në gjyq

Ish-presidenti francez Nicolas Sarkozy ka dalë përpara drejtësisë nën akuzën e ryshfetit dhe ndikimit të paligjshëm mbi gjyqësorin. Për...

Shkroi: Nura El Matrudi

Përktheu: Dr. Amel Kurtishi

I zgjodha disa këshilla dhe porosi me të cilat po u drejtohem zemrave që janë kapluar me pikëllim për shkak të humbjes së prindit, dhe zemrave që përjetojnë sprova nga të ndryshmët.

1. Allahu, i Lartësuari, i sprovon besimtarët me lloje të ndryshme të sprovave dhe vështirësive, na sprovon sepse na do, sepse dëshiron që në zemrat tona të mbetet vetëm Ai, që gjuha ta madhëron vetëm Atë. Kur Allahu e do një rob e sprovon, prandaj binduni në shpërblimit e Allahut për durimin e shfaqur.

2. Çdokush që e ka humbur nënën ose babain, le të jetë durimtar. Kush shfaq durim Allahu e ngushëllon dhe ia lehtëson durimin. Binduni qe shpërblimi për sabrin tek Allahu është shumë i madh. “Vetëm ata që janë të durueshëm, do të shpërblehen pa masë”. (Ez Zumer, 10)

3. Allahu, subhanehu ve teala, kujdeset për zemrat e robërve të Tij të mirë, ua mundëson sabrin, i inspiron me bindje për shpërblimit e durimit dhe i ndihmon në veprat e mira që i bëjnë. Pas kësaj vjen edhe shpërblimi i merituar. Allahu, subhanehu ve teala, thotë: “Cilindo mashkull apo femër që kryen vepra të mira, duke qenë besimtar, Ne do ta bëjmë që të kalojë jetë të bukur dhe do ta shpërblejmë sipas veprave më të mira, që ka bërë.” (En Nahl, 97)

4. Çoni duart lartë duke bërë dua, mos e humbni shpresën tek Allahu, me dua Allahu e përmirëson gjendjen tonë dhe i mjekon zemrat tona të godituara nga sprovat. Çështja e duasë është madhështore, hap vyer dhe mundësi që nuk i kemi dituar e as që i kemi menduar. Ka fituar ai që është lutur me bindje dhe duke u kujdesur për kushtet e pranimit të duasë. Allahu, subhanehu ve teala, thotë: “Zoti juaj ka thënë: “Lutmuni Mua, se do t’ju përgjigjem!” (El Gafir, 60)

5. Allahu, azze ve xhel-le, është i Mëshirshëm. I Mëshirshmi nuk do që robërit e tij të janë të pikëlluar dhe të thyer. Allahu me mëshirën e Tij pikëllimit ua zëvendëson me gëzime, vështirësitë me lehtësim, brengën me rrugëdalje. Ai, pas ndarjes në dynja, i bashkon ata që e donin njëri tjetrin në xhenetet e Tij të larta në ahiret, nëa atë vend të begative, jetës së lumtur, dashurisë dhe afërsisë.

Babai im, Allahu e dëshiroftë na porosiste:

Pajisuni me vepra të mira, që Allahu t’na bashkon ne xhenet.

Me sabër e fitojmë praninë e Allahut, e nëse pranë neve dhe me neve e kemi të Fuqishmin, Mëshiruesin, Bujarin, të Lartësuarit, Furnizuesin, Ai do të na mjafton neve. Sa bukur ka thënë Allahu, subhanehu ve teala: “Në të vërtetë, Allahu është me durimtarët.” (El Bekare, 153

- ISLAMSHOP.CH -
- ISLAMSHOP.CH -

Të fundit

Bukëvale në Shtëpi – Ideale Për Një Darkë të Ngrohtë, të Shijshme

E ëmbël apo e kripur, bukëvalja mbetet përherë një nga gatimet më të hershme e të shijshme të kuzhinës tradicionale shqiptare.

A Duhet Ngrënë Banane Me Stomak Bosh – Përgjigjet

Nga të gjitha vaktet që konsumojmë në ditë, mëngjesi është absolutisht më i rëndësishmi. Këshillat e ekspertëve thonë se...

Facebook do të vë në qarkullim kriptovalutën e saj

Facebook dhe partnerët e saj po përgatiten të lëshojnë kriptovalutën qysh në janar të vitit të ardhshëm, raportoi Financial Times të premten,...

Situata në Afrikë/ Mbi 2,15 milionë raste me COVID-19

Numri i të infektuarve me koronavirusin e ri (COVID-19) në kontinentin e Afrikës ka shkuar në mbi 2 milionë e 150 mijë.

Kërkesat e avokatëve/ Haxhia: Do të reagojmë nëse nuk merren parasysh

Një drejtësi që i bindet vetëm prokurorisë dhe nuk merr parasysh kërkesat e avokatëve, që mbrojnë në fushëbetejën e gjyqësorit interesat e...