Presidentja zvicerane: Jam e shqetësuar me numrin e lartë të vdekjeve

Mos i humb

Në një intervistë të fundit në mediat zvicerane, presidentja e Konfederatës, Simonetta Sommaruga, ka shprehur shqetësim për numrin e lartë të vdekjeve të shkaktuara nga koronavirusi.

Këtë e ka shprehur në një intervistë për “SonntagsBlick”. Në lidhje me një reagim të vonë të pretenduar nga Këshilli Federal, Sommaruga kujtoi se ka qenë gjithmonë një veprim i koordinuar midis Konfederatës dhe kantoneve, një operacion ndonjëherë i vështirë. Sidoqoftë, arsyet e sakta për vdekjet e shumta do të analizohen plotësisht, sipas saj.

Ajo të dielën, tha se mund të jetë që një farë shkujdesjeje përballë pandemisë – edhe nga shkaku i lodhjes së popullsisë – ka kontribuar në faktin se reagimi politik erdhi më vonë se në pranverë.

Simonetta Sommaruga vuri në dukje se në fillim të tetorit ajo vuri në dukje një nevojë më të madhe për ndërhyrje nga Konfederata, por sinjalet që vinin nga kantonet nuk ishin të qarta. Disa kërkuan një ndërhyrje nga Berna federale, ndërsa të tjerët e konsideruan atë një masë të ekzagjeruar, kjo edhe sepse çdo realitet lokal në atë kohë u prek në një mënyrë të ndryshme nga rastet e reja, shpjegoi presidentja.

- ISLAMSHOP.CH -
- ISLAMSHOP.CH -

Të fundit