Qeveria belge miraton të drejtën e votës që në moshën 16-vjeçare

Mos i humb

Parlamenti belg ka miratuar, një projektligj që parashikon të drejtën e votës në zgjedhjet e ardhshme evropiane të 2024-ës nga mosha 16-vjeçare dhe do të prekë rreth 270 mijë të rinj që jetojnë në Belgjikë.

Ndryshe nga të rriturit që detyrohen të votojnë, ky është një opsion që u ofrohet të rinjve. Çdo i ri që dëshiron të votojë në zgjedhjet e ardhshme evropiane duhet të regjistrohet në regjistrin e zgjedhësve dhe, pasi të regjistrohet, do t’i nënshtrohet detyrimit të votës.

Austria (16 vjeç), Malta (16 vjeç) dhe Greqia (17 vjeç) kanë dhënë aktualisht të drejtën e votës për të rinjtë nën 18 vjeç në zgjedhjet evropiane.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit