Sa po vaksinohen adoleshentët në Zvicër?

Mos i humb

Adoleshentët po marrin ofertën për të marrë vaksina. Në Gjenevë, 400 midis moshave 12 dhe 15 vjeç kanë pasur dozën e tyre të parë dhe gati 2,000 kanë një takim.

Departamenti i Shëndetit kantonal thotë se rreziqet e marrjes së një vaksine u shpjegohen qartë të rinjve – dhe prindërve të tyre – para se të marrin vaksinën.

Ata mbi 14 vjeç normalisht marrin pjesë në takim vetëm dhe mund të nënshkruajnë vetë formularin e pëlqimit.

Është menduar se lëvizja franceze për të kufizuar shumë aktivitete për ata që nuk kanë një certifikatë vaksine po ngre numrat dhe ka pasur një rritje të emërimeve që nga njoftimi nga Presidenti Macron.

Kantone të tjera gjithashtu raportojnë interes të fortë nga banorët e rinj, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Vaud thotë se gati 3,000 kanë marrë të paktën një dozë dhe në Ticino 700 janë regjistruar dhe disa qendra vaksinimi kanë bllokuar kohën për të imunizuar vetëm ata nën 18 vjeç.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit