Vullkani “Hunga-Tonga-Hunga-Ha’apai” shpërtheu për herë të parë të premten, duke dërguar një pendë hiri 20 kilometra (12.4 milje) në ajër, sipas degës së CNN Radio Zelanda e Re (RNZ).

Një shpërthim i dytë goditi të shtunën, raportoi RNZ.

Imazhi satelitor tregon një re masive hiri dhe valë goditëse që përhapen nga shpërthimi. Valët nga shpërthimi kaluan vijën bregdetare të kryeqytetit të Tongës, Nuku’alofa, duke rrjedhur në rrugët bregdetare dhe prona, sipas RNZ.