Zvicra vendos kuotat e vitit 2022 për punëtorët nga vendet e treta

Mos i humb

I njëjti numër punonjësish nga jashtë Evropës do të mund të punojnë në Zvicër vitin e ardhshëm si në vitin 2021.

“Vitin e ardhshëm do të mund të rekrutohen sërish 8500 punëtorë të kualifikuar nga vendet e treta: 4500 do të përfitojnë leje qëndrimi (leje B) dhe 4000 leje qëndrimi afatshkurtër (leje L)”, njoftoi Këshilli Federal.

Për më tepër (dhe jashtë kuotës së kombit të tretë), deri në 3,500 persona nga MB do të lejohen të punojnë në Zvicër. Kjo përfshin 2,100 sipas një autorizimi B dhe 1,400 nën një autorizim L.

Lejet do të jepen sipas kantoneve në baza tremujore.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit