Nga nesër, Google do të bllokojë reklamat në shfletuesin Chrome

80
0

Google ka zbuluar se funksioni i ri i bllokimit të reklamave në shfletuesin e saj Chrome do të lansohet nesër. Kompania gjithashtu ka zbuluar se si do të funksionojë ky tipar i ri.

Bllokimi i reklamave të Chrome është dizajnuar për të heq reklamat e bezdisshme nga Chrome dhe gjithashtu do të klasifikojë hapësirat në varësi të llojit të reklamave që ato shfaqin. Chrome do të ndjekë standardet më të mira të reklamave.

Disa nga llojet e reklamave që janë parë si të këqija janë reklamat prestigjioze që ju tregojnë një reklamë të tërë faqe me një numërim përpara se të vizitoni një faqe interneti. Një tjetër reklamë e cila është e bezdisshme është ajo që njihet si pop-up reklama, më pas reklamat auto play me video dhe reklamat më të mëdha ngjitëse.

Chrome automatikisht do të bllokojë reklamat në faqet që nuk përmbushin standardet më të mira të reklamave, duke përdorur qasjen e përshkruar më sipër.

Kur një reklamë të jetë e bllokuar, Chrome do t’i shfaq përdoruesit një mesazh që tregon se bllokimi i reklamave ka ndodhur, si dhe një mundësi për të çaktivizuar këtë cilësim duke zgjedhur “lejoj reklama në këtë faqe”./Mesazhi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here