750 mijë robotë në punë për “Amazon”

Mos i humb

Janë 750 mijë robotë, por edhe mijëra sisteme të tjera robotike që kryejnë punë në kompaninë Amazon.

Ata ndihmojnë në grupim, spostim, identifikim, dhe ambalazhim të porosive të klientëve.

Dhe sipas kompanisë gjatë 10 vjeçarit të fundit robotizimi i proceseve të punës ka ndikuar edhe në uljen e incidenteve, që aktualisht në zonat e robotizuara janë 15 % më pak.

Sipas Amazon, zakonisht robotët bëjnë punë që janë të lodhshme dhe të rënda fizikisht për njeriun, dhe madje kanë nisur një bashkëpunim edhe me MIT, Instituti Teknolgjik i Massachussets, për automatizimin edhe me shumë të proceseve në zinxhirin e punës, përshirë këtu edhe përdorimin e inteligjencës artificiale në proceset industriale.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit