Çmimet e energjisë: Qeveria shqyrton masat për të ndihmuar familjet

Mos i humb

Qeveria zvicerane ka ngritur një grup pune për të shqyrtuar nëse nevojiten masa për të lehtësuar barrën e familjeve të shkaktuar nga rritja e çmimeve të energjisë.

Qeveria po vëzhgon zhvillimin nga shumë afër për të sqaruar nëse nevojitet mbështetje për të zbutur rastet e vështirësive”, tha ministrja e Energjisë, Simonetta Sommaruga, në një intervistë për SonntagsZeitung.

“Çështja e rritjes së çmimeve është në radarin tonë”, tha ajo, duke shpjeguar se kishte krijuar një grup pune me ministrin e Financave, Ueli Maurer, dhe kishte zhvilluar tashmë bisedime me 26 kantonet e vendit.

Tarifat e energjisë elektrike për familjet në Zvicër vendosen një herë në vit.

“Rundi tjetër i tarifave do të bëhet në vjeshtë dhe ne do të duhet të vëzhgojmë me vëmendje se sa do të rriten çmimet e energjisë elektrike për konsumatorët privatë. Dhe çfarë masash, nëse ka, nevojiten të paktën për familjet me të ardhura të ulëta dhe për disa kompani të vogla dhe të mesme”

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit