Detyrat qe muslimani ka ndaj muslimanit:

Mos i humb

Ndër detyrat e muslimanit ndaj muslimanit:

të mbulojë turpin e tij

të falë gabimin e tij

të mëshirojë dobësinë e tij

të pranojë justifikimin e tij

të kundërshtojë gibetin që i bëhet

ta këshillojë vazhdimisht

të ruajë fshehtësinë e tij

të ruajë nderin e tij

ta pranojë ftesën e tij

ta pranojë dhuratën e tij

ta falenderojë për mirësitë që i ofron

ta ruajë lidhjen me të

ta ndihmojë

ti përmbushë nevojat

të ndërmjetësojë për të

ti thotë Jerhamukallah kur tështin dhe ka thënë më parë Elhamdulilah

ti kthejë gjënë e tij të humbur që e gjen

të mos e armiqësojë

ta ndihmojë ndaj të padrejtëve

ta mbrojë nga rreziku që i kanoset

të mos e nënçmojë

të dojë për të çfarë dëshiron për veten

të urrjejë për të çfarë urren për veten…

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit