Kantonet zvicerane vendosin masa më të rrepta për të luftuar valën e Covid-19

Mos i humb

Në Gjenevë, baret dhe restorantet do të mbyllen në orën 23:00, dhe numri i njerëzve që ulen në të njëjtën tryezë do të kufizohet në pesë.

Ngjarjet private nuk mund të kalojnë pesë pjesëmarrës, qoftë në publik apo në shtëpi. Fëmijët nën 12 vjeç nuk llogariten.

Ndalohet praktika e sporteve të kontaktit dhe ekipeve në një nivel amator. Objektet rekreative si bowling, bilardo, lojëra të ndryshme do të mbyllen. Sidoqoftë, qendrat e fitnesit, pishinat dhe pistat e patinazhit mbeten të hapura, shkruajnë mediat zvicerane.

Maskat duhet të mbahen në vetura nëse udhëtarët përfshijnë njerëz që nuk janë anëtarë të së njëjtës familje.

Në Vaud, baret, restorantet, teatrot, sallat e koncerteve, muzetë, bibliotekat dhe kinematë do të mbyllen më së voni në mesnatë.

Ngjarjet private nuk mund të kalojnë 10 persona, përfshirë fëmijët, qoftë në publik apo privat.

Demonstratat publike të më shumë se 1.000 njerëzve janë të ndaluara. Praktika e sporteve në kontakt është e ndaluar në nivelin amator, me përjashtim të ekipeve të të rinjve.

Qendrat e fitnesit, pistat e akullit dhe pishinat qëndrojnë të hapura.

Këto masa u morën përveç atyre të zbatuara të Premten në kantone të tjera.

Në Jura, takimet, mbledhjet ose demonstratat e më shumë se 15 personave, përfshirë fëmijët, tani do të ndalohen. Restorantet, kafenetë dhe baret duhet të mbyllen në orën 22:00.

Në këto institucione, maksimumi katër persona mund të ulen në të njëjtën tryezë, me përjashtim të njerëzve që jetojnë në të njëjtën shtëpi. Baret dhe klubet e natës vonë duhet të qëndrojnë të mbyllura.

Sportet ekipore dhe ato të kontaktit janë të ndaluara me përjashtim të praktikës private private dhe trajnimit individual.

Qendrat e fitnesit duhet të qëndrojnë të mbyllura. Kampet e skive, kampet sportive dhe udhëtimet studimore janë pezulluar.

Veshja e maskës është e detyrueshme në çdo kohë në vendin e punës, si në ndërmarrjet publike ashtu edhe në ato private.

Në Fribourg, mbledhjet e më shumë se 10 njerëzve në hapësira publike dhe private do të ndalohen, tha Këshilli i Shtetit në një deklaratë të Premten. Ky ndalim vlen veçanërisht për ngjarje të tilla si demonstrata politike, kulturore dhe civile.

Klubet e natës, kazinoja e kabareve, dhomat e lojërave, bilardo, bowling dhe ambiente të tjera argëtimi do të mbyllen. Të gjitha institucionet e tjera duhet të mbyllen në orën 23:00 dhe mund të strehojnë vetëm grupe me katër persona për tryezë, përveç nëse klientët jetojnë në të njëjtën familje, përcjell tutje albinfo.ch.

Neuchâtel ngriti nivelin e gatishmërisë në të kuqe të Premten, që do të thotë se shpërthimet e Covid-19 po përhapen me një shpejtësi alarmante.

Takimet e më shumë se 10 personave janë të ndaluara në hapësirat publike dhe private, me përjashtim të funeraleve.

Institucionet publike duhet të mbyllen më së voni deri në orën 23:00.

Në restorante, numri i njerëzve është i kufizuar në një maksimum prej katër për tryezë, me përjashtim të njerëzve që jetojnë në të njëjtën familje. Palestrat, qendrat e shëndetit, pishinat dhe rrugicat për bowling janë të mbyllura.

Kufizimet e reja në tre kantone janë përveç atyre kombëtare të zbatuara nga Këshilli Federal më 19 Tetor në përgjigje të nivelit të infeksionit në rritje të Zvicrës.

Ato përfshijnë kërkesën për maskë në të gjitha hapësirat e brendshme publike, mbulimin e tubimeve publike në 15 persona dhe ngjarjet private në 100.

Dhe Valais, ku niveli i infeksionit është rritur, urdhëroi masa të reja nga 22 Tetor.

Ato përfshijnë mbylljen e bareve, klubeve të natës, bordellove, kinemave, teatrove, muzeumeve, bibliotekave, pishinave publike dhe rrugicave të bowlingut.

Kufizimet e zbatuara më parë në kantone të tjera mund të shihen këtu në gjermanisht.

Qeveria pritet të vendosë të mërkurën mbi masat e reja për të kontrolluar përhapjen e virusit.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit