Kometa, e cila viziton Tokën vetëm një herë në 50 000 vjet, do të jetë më afër Tokës më 1 shkurt. Atëherë do të jetë 42 milionë kilometra larg, një e treta e distancës së Tokës nga Dielli.

Koha më e mirë e shikimit ka të ngjarë të jetë fundi i janarit, kur do të ketë më pak dritë hëne, me kusht që moti të bashkëpunojë. Me pak fat, kometa mund të jetë e dukshme me sy të lirë dhe sigurisht me dylbi ose teleskop.

Fotografia e bërë sot është realizuar me një lente telefoto me ekspozim të gjatë me kamerën e kthyer nga veriu.

Kometa ka një zonë e dukshme grimcash rreth saj, që mat rreth 50 000 kilometra dhe shkëlqim në nuancë jeshile.

Sipas Qendrës Gjermane të Hapësirës Ajrore (DLR), ngjyra e gjelbër prodhohet nga një gaz i shkaktuar nga nxehtësia nga rrezet e diellit.

Kometa mori emrin e saj pasi u pa për herë të parë nga një observator në Shtetet e Bashkuara vitin e kaluar nga Zwicky, një kompani partneriti publik-privat që synon studimin sistematik të qiellit optik të natës.