Lista zvicerane e shteteve me rrezik

Mos i humb

Që nga e hëna, 20 dhjetor, Sekretariati Shtetëror i Zvicrës për Migracionin (SEM) do të kufizojë më tej hyrjen për njerëzit nga vendi i Jordanisë.

Disa nga vendet e tjera në listën SEM përfshijnë Indinë, Izraelin, Mbretërinë e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara.

Lista përfshin gjithashtu disa vende ku po përhapet një “variant i virusit imuno-evaziv që nuk është ende i përhapur në Zvicër”. Këto vende janë kryesisht nga Afrika Jugore: Botsvana, Eswatini, Lesoto, Mozambiku, Namibia, Afrika e Jugut dhe Zimbabve.

Çfarë do të thotë të jesh në këtë listë?

Ju lutemi të duroni me ne, pasi situata është relativisht e ndërlikuar dhe pak e vështirë për t’u shpjeguar. Në thelb, hyrja nga vendet e konsideruara me rrezik të lartë do të kufizohet për ata që janë vaksinuar kundër Covid-19 me një vaksinë të njohur. Qytetarët dhe banorët zviceranë nuk do të kufizohen të hyjnë.

Rregullat për listën e vendeve imuno-evazive janë pak më të rrepta, përcjell tutje albinfo.ch.

Mbërritja nga këto vende do të kufizohet vetëm për banorët zviceranë dhe qytetarët zviceranë pavarësisht nga statusi i vaksinimit. Ka edhe një sërë përjashtimesh të tjera, të cilat janë renditur këtu, por udhëtimet turistike parandalohen kryesisht.

Si funksionon lista?

Në fakt, Zvicra e konsideron çdo vend një vend “me rrezik të lartë”, përveç atyre në rajonin Shengen dhe një pjesë të vogël të vendeve anembanë globit që konsiderohen me rrezik më të ulët.

Vendet jo-BE/Shengen të cilat nuk konsiderohen me rrezik të lartë përfshijnë Argjentinën, Australinë, Hong Kongun, Zelandën e Re, Korenë e Jugut, Tajvanin dhe disa të tjera.

SEM vendos kur një vend konsiderohet me rrezik të lartë.

Zakonisht, kjo do të pasohet nga një njoftim (zakonisht përmes njoftimit në media dhe mediave sociale) se vendi është tani në listë.

Si njohje se rregullat janë të ndërlikuara, qeveria zvicerane ka krijuar një mjet ndërveprues të quajtur “Travelcheck”. Kjo ju lejon të vendosni informacionin tuaj të personalizuar, duke përfshirë vendin nga po hyni, statusin e vendbanimit dhe shtetësisë dhe statusin tuaj të vaksinimit.

Më pas do të merrni një përgjigje të personalizuar automatikisht me informacion në lidhje me situatën tuaj të hyrjes.

Lista

Vendet Schengen

Austria

Belgjika

Çekia

Danimarka

Estonia

Finlanda

Franca

Gjermania

Greqia

Hungaria

Islanda

Italia

Letonia

Lihtenshtajni

Lituania

Luksemburgu

Malta

Holanda

Norvegjia

Polonia

Portugalia

Suedia

Sllovakia

Sllovenia

Spanja

BE dhe vendet më të vogla evropiane dhe vendet dhe rajonet e treta:

Andorra

Argjentina

Australia

Bahrejni

Bullgaria

Kanadaja

Kili

Kolumbia

Kroacia

Qipron

Hong Kongu

Indonezia

Irlanda

Kuvajti

Makao

Monako

Zelanda e Re

Peruja

Katari

Rumania

Ruanda

San Marino

Arabia Saudite

Koreja e Jugut

Tajvani

Emiratet e Bashkuara Arabe

Uruguai

Vatikan / Selia e Shenjtë

Të gjitha vendet e tjera konsiderohen ende me rrezik të lartë dhe janë në listën e vendeve dhe rajoneve me rrezik të lartë në Urdhëresën 3 të COVID-19. Kufizimet e hyrjes vazhdojnë të zbatohen për personat që hyjnë në Zvicër nga këto vende.

Vendet dhe rajonet me variant të virusit imunevaziv («vendet dhe rajonet e frenimit emergjent»)

Këto janë vende dhe rajone në të cilat po përhapet një variant i virusit imunevaziv që nuk është ende i përhapur në zonën Shengen. Shtetasit e vendeve të treta nuk mund të hyjnë në Zvicër nga këto vende për qëndrime afatshkurtra për qëllime turizmi ose vizite.

Botsvana

Eswatini

Lesoto

Mozambik

Namibia

Zimbabve

Afrika e Jugut

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit