Nis procesi gjyqësor ndaj Trump, i pari në historinë e një presidenti amerikan

Mos i humb

Në një moment të veçantë në historinë amerikane, gjyqi sekret i ish-presidentit Donald Trump filloi sot  me përzgjedhjen e juries, shkruan apnews.com.

Ky është gjyqi i parë penal i një ish-komandanti të Përgjithshëm dhe i pari nga katër paditë e Trump që shkojnë në gjyq.

Trump do të jetë ish-presidenti i parë që do të përballet me një gjyq penal. Donald Trump po përballet me katër akuza penale dhe një padi civile.

Dhe deri diku, është një gjyq kundër vetë sistemit të drejtësisë që ka të bëjë me një të pandehur që ka përdorur rëndësinë e tij të madhe për të sulmuar gjyqtarin, vajzën e tij, prokurorin e qarkut, disa dëshmitarë dhe akuzat  të gjitha duke shkatërruar legjitimitetin e një proçesi gjyqësor.

Në këtë sfond, dhjetëra qytetarë të thjeshtë do të thirren në një dhomë këshillimi për të përcaktuar nëse ata mund të shërbejnë në juri, në mënyrë të drejtë dhe të paanshme.

I pari nga katër gjyqet penale të Donald Trump do të fillojë në Nju Jork më 15 prill.

Akuzat përqendrohen në 130 000 dollarë në pagesa që kompania e Trump i bëri avokatit të tij të atëhershëm, Michael Cohen. Ai e pagoi atë shumë në emër të Trump për të parandaluar që aktorja pornografike Stormy Daniels të dilte në publik, një muaj para zgjedhjeve, me pretendimet e saj për një ngacmim seksual.

Prokurorët thonë se pagesat ndaj Cohen ishin regjistruar në mënyrë të rreme si tarifa ligjore për të maskuar qëllimin e tyre të vërtetë. Avokatët e Trump thonë se disbursimet ishin në fakt tarifa ligjore, jo një mbulim.

Pas dekadash ndjekjeje dhe padish, biznesmeni i kthyer në politikan tani përballet me një gjyq që mund të rezultojë me deri në katër vjet burg nëse shpallet fajtor, megjithëse do të ishte i mundur edhe një dënim pa burg.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit