Një qytet lundrues në formë breshke

Mos i humb

Dizajnerët italianë kanë zbuluar planin për një qytet lundrues në formë breshke që do të kushtojë 8 miliardë $. Koncepti “Pangeos” është një jaht që do të strehojë 60 mijë njerëz dhe do të funksionojë me energji diellore.

Koncepti i 'terayacht', i quajtur Pangeos, do të funksiononte me energji diellore dhe do të kishte hotele, qendra tregtare dhe parqe.

Do të përfshijë hotele, qendra tregtare, parqe dhe një pistë për aeroplanë.

Qyteti lundrues do të strehojë 60,000 të ftuar dhe madje do të përfshijë një pistë për aeroplanë si dhe jastëkë helikopterësh, tha studio italiane e dizajnit Lazzarini.

Jahti do të jetë 548 metra i gjatë dhe 609 metra i gjerë dhe do të duhen të paktë tetë vjet për t’u ndërtuar.

Anija në formë breshke do të ishte 1800 ft e gjatë dhe 2000 ft e gjerë dhe do të duheshin tetë vjet për t'u ndërtuar. Nëse koncepti do të realizohet, do të bëhej struktura më e madhe lundruese në botë e ndërtuar ndonjëherë

Mundësohet nga nëntë motorë superpërçues dhe secili prej tyre është plotësisht elektrik i aftë për 16800 kf dhe që fuqizohet nga burime të ndryshme energjie në bord.

Qyteti lundrues do të funksionojë me energji diellore dhe do të ketë hotele, qendra tregtare dhe parqe

Nëse koncepti do të realizohet, do të bëhej struktura më e madhe lundruese në botë e ndërtuar ndonjëherë.

Dizajnerët italianë kanë hartuar plane për një qytet lundrues të çuditshëm në formë breshke që do të kushtonte 6.8 miliardë £ për të ndërtuar

Projektuesit sugjerojnë që një kantier detar gjigant do të duhej të krijohej posaçërisht për projektin.

Një kantier detar gjigant do të duhej të krijohej posaçërisht për projektin

Lazzarini shpreson se koncepti i tyre ambicioz do të ndërtohet pas një periudhe crowdfunding të lidhur me NFT. Ndërtimi do të zgjaste tetë vjet

Pjesa e sipërme e anijes do të jetë e veshur me panele diellore, të cilat do të ndihmonin 'terayacht' të udhëtojë pa emetime.

Qyteti lundrues do të strehojë 60,000 të ftuar dhe madje do të përfshijë një pistë për aeroplanë si dhe jastëkë helikopterësh, tha studio italiane e dizajnit Lazzarini.

Projektuesit sugjerojnë që një kantier detar gjigant do të duhej të krijohej posaçërisht për projektin

Projektuesit sugjerojnë që një kantier detar gjigant do të duhej të krijohej posaçërisht për projektin

 

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit