“Prej islamit të mirë të një njeriu është të lëri atë që nuk i inteteson.”

Mos i humb

Profeti alejhi salatu ue selem ka thënë: “Prej islamit të mirë të një njeriu është të lëri atë që nuk i inteteson.”

Shejkh AbdulMuhsin el Abad ka thënë:Çështjet që përfitojmë nga ky hadith janë:

1-Të largohet njeriu nga çështjet që nuk i interesojnë qofshin ato në fe apo në dynja.

1-Të merret me çështjet që i interesojnë në fe apo dynja .

3-Në lënien e çeshtjeve që si interesojnë njeriut ka qetësi për të,e ruan kohën e tij dhe nderin e tij.

4-Njerëzit janë në grada të ndryshme në islam.

(Shpjegimi i 40 Haditheve)

Bledar Hasanaj

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit