Qiellgërvishtësja “pemë” që do të pastrojë ajrin përreth

Mos i humb

Quhet “Urban Sequoia” dhe është një ndërtesë e gjatë e projektuar për të filtruar ajrin rreth. Qiellgërvishtësja e projektuar nga Skidmore, Owings & Merrill do të ndërtohet nga materiale miqësore me mjedisin krahasuar me materialet tradicionale si betoni dhe çeliku.

Ndërtesa do të ketë teknologjinë e thithjes së dioksidit të karbonit, duke thithur deri në 1000 tonë në vit, që thotë se është e barabartë me 48,500 pemë. “Karboni që do të absorbohet nga ndërtesa mund të përdoret më pas në aplikime të ndryshme fabrikash, me një përfitim të dyfishtë.

Urban Sequoia do të bëhet nga materiale si bio-tulla, kërpi, druri dhe biokret për të reduktuar ndikimin e karbonit të ndërtimit me 50 për qind në krahasim me materialet tradicionale të ndërtimit si betoni dhe çeliku.

Së pari, duke zhvilluar një sektor ekonomik që merret me largimin e karbonit nga atmosfera dhe, së dyti, duke krijuar një cikël karboni që do të ofrojë përfitime dhe jo probleme për njerëzimin ”, thekson kompania. Megjithëse Urban Sequoia është një propozim shumë ambicioz dhe duket se nuk ka gjasa të realizohet së shpejti.

Urban Sequoia do të përfshijë teknologjinë e kapjes së karbonit

Kohët e fundit, Vincent Callebaut Architectures, prezantoi projektin e një ndërtesë, e cila do të strehojë rreth 23,000 pemë në sipërfaqen e tij, do të funksionojë si pyll në qytet dhe do të thithë rreth 130 ton dioksid karboni në vit.

Urban Sequoia do të sekuestronte deri në 1,000 ton karbon në vit, që është e barabartë me 48,500 pemë, thotë SOM

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit