Shfrytëzim prostitucioni dhe shpërndarje droge, arrestohen dy shqiptarë në Itali

Mos i humb

Ata ishin në kërkim që prej muajit qershor dhe ishin pjesë e një bande të shfrytëzimit të prostitucionit të grave nga Lindja në zonën e Reggios, gjithashtu me aktivitete në trafikun e drogës.

Dy shqiptarët janë arrestuar në kuadër të operacionit Telepass i cili në qershor e kishte çuar në shpërbërjen e një organizate kriminale shqiptare.

Midis nëntë të dyshuarve, ndaj të cilëve kishte një urdhër arresti të lëshuar nga Gjykata e Reggio Emilias me kërkesë të Prokurorit të Reggio Emilias në përputhje me rezultatet hetimore të efektivëve të njësisë operacionale të Castelnovo Monti, 5 persona nuk u lokalizuan në kohën e ekzekutimit të urdhër ndalimit, dy prej tyre janë arrestuar tani.

Bëhet fjalë për 32-vjeçarin Erjon Hysenaj, i arrestuar ditët e fundit nga policia kufitare e aeroportit Bergamo Orio al Serio ku mbërriti nga Shqipëria dhe 26-vjeçari Haxhi Mulaj, me vendbanimin e tij të fundit në Reggio Emilia, por, në fakt, i pagjurmueshëm, i arrestuar nga karabinierët e njësisë operacionale të Castelnovo Monti. Të dy ishin në kërkim në të gjithë territorin kombëtar italian.

Një aktivitet hetimor kompleks që filloi që nga viti 2016, nga Karabinierët e Njësisë Operative të Compagnia di Castelnovo Monti kundër një grupi kriminal shqiptar me bashkëpunim rumun dhe italian, i cila bëri të mundur zbulimin e aktivitetit të shfrytëzimit të prostitucionit praktikuar nga shqiptarë të shumtë në provincën Reggio Emilia dhe për të konstatuar, madje kundrejt disa prej të dyshuarve, një veprimtari të paligjshme paralele dhe po aq fitimprurëse në lidhje me trafikun e drogës.

Zëvendësprokurorja Giulia Stignani, duke rënë dakord me gjetjet hetimore të karabinierëve, të mbështetur nga aktivitete teknike të përgjimit dhe nga shërbime të shumta vëzhgimi, kontrolli dhe ndjekjeje, kishte kërkuar dhe marrë nga Gjykata e Reggio Emilias një masë arresti në burg dhe në arrest shtëpie për 9 të dyshuarit.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit