Zvicër: Qeveria miraton masterplanin për mbrojtjen kibernetike të ushtrisë

Mos i humb

Forcat e armatosura të Zvicrës planifikojnë të investojnë deri në 2.4 miliardë CHF gjatë viteve të ardhshme për të rritur mbrojtjen kibernetike të vendit.

Duke paraqitur një dokument plani afatgjatë, ministrja e Mbrojtjes, Viola Amherd, theksoi nevojën për të forcuar mbrojtjen kundër sulmeve të mundshme kibernetike në infrastrukturën ushtarake.

Raporti është pjesë e një pasqyre gjithëpërfshirëse të strategjisë së mbrojtjes së Zvicrës dhe thekson jo vetëm rreziqet e aktiviteteve kriminale kibernetike, por edhe spiunazhin, manipulimin dhe dezinformimin në një konflikt të armatosur.

Lufta në Ukrainë e ka bërë të qartë rëndësinë thelbësore të komunikimit ushtarak, sipas Amherd.

Ajo tha gjithashtu se një buxhet më i lartë i ushtrisë, siç kërkohet nga disa parti politike, do t’i lejonte forcat e armatosura të shpejtonin investimet në mbrojtjen kibernetike.

“Por nuk ka të bëjë vetëm me paratë. Ne kemi nevojë për trajnim dhe personel të përshtatshëm”

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit