Shtëpia e Bardhë thuhet se sfidoi planet e Intel për të rritur prodhimin e çipave në Kinë

Mos i humb

Përpjekjet e Intel për të përshpejtuar prodhimin e çipave në Kinë thuhet se janë kundërshtuar nga administrata e Joe Biden, sipas një raporti nga Bloomberg.

 

Burime të afërta me situatën kanë thënë se Intel propozoi prodhimin e tyre në një fabrikë në Chengdu, Kinë, e cila mund të fillonte prodhimin në fund të vitit 2022.

Megjithatë, planet e Intel u “dekurajuan fuqishëm” nga zyrtarët e Shtëpisë së Bardhë për shkak të çështjeve të mundshme të sigurisë.

Meqenëse Intel duhet të sigurojë fonde nga qeveria në mënyrë që të rrisë prodhimin, opinioni i administratës ka një peshë në rrugën e Intel përpara.

Siç vë në dukje Bloomberg, Intel tha se aktualisht nuk ka “nuk ka plane” për të prodhuar në Kinë pasi e diskutoi atë me zyrtarë qeveritarë dhe se në vend të kësaj do të shqyrtojë “zgjidhje të tjera”.

Administrata Biden mbetet skeptike në lidhje me përdorimin e teknologjisë nga Kina.

Biden kohët e fundit zgjeroi politikat ekzistuese nga epoka e Donald Trump që vendos kufizime në përdorimin e markave me bazë në Kinë, Huawei dhe ZTE, si dhe i etiketon të dyja kompanitë si kërcënime për sigurinë kombëtare.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit